Photo by Victor Freitas from Pexels

שיווק עסקי כושר וספורט, גם בקורונה

בתחילת 2020 הקורונה שינתה את כללי המשחק ופגעה קשות בלא מעט ענפים ותחומים, ביניהם ענף הכושר והספורט. מרכזי כושר הפכו לחשוד המיידי בהפצת הוירוס ונאלצו להיסגר בפתאומיות ולהמציא את עצמם בגירסה דיגיטלית ונוצצת כדי לשרוד, או לפחות לעשות את ההתאמות הנדרשות כדי להמשיך ולהיות רלוונטיים. 

המשבר הזה הפתיע לחלוטין ענף שהיה עד אז בעלייה מרשימה ועקבית. תעשיית מועדוני הכושר והבריאות העולמית גלגלה מעל 90 מיליארד דולר בשנה, כשארצות הברית מהווה את פלח השוק המשמעותי ביותר, גם מבחינת היקף ההכנסות שנאמדו בסכום של כ-30 מיליארד דולר, וגם במספר עצום של מכוני ומועדוני כושר.
2019 היתה שנת שיא במגמה הזו, שגילמה מודעות גוברת לאורח חיים מאוזן, קהילות ספורט ולייף סטייל שנפתחו חדשות לבקרים, פלטפורמות דיגיטליות תומכות וגודל שוק הולך וגדל. 

עוד מוקדם לסכם את השפעות הקורונה בטווח הארוך, אבל כבר אפשר לקבוע די בודאות כפי שעולה ממחקר חדש של דלויט ישראל בשיתוף עם ARBox, שהטרנספורמציה הדיגיטלית משחקת בו תפקיד נכבד, ותמשיך לשחק גם בהמשך. חברות שאימצו את המעבר לדיגיטל עוד לפני הקורונה, מצאו את עצמם במצב טוב יותר מיחס למתחרות שלקח להן קצת יותר זמן להיערך.
עסקים שהציעו אימונים באונליין במהלך הסגר הצליחו להתמודד טוב יותר עם שיעור העלייה האדיר של כמות המנויים שהוקפאו. לעסקים אלה היה 7% פחות מנויים בהקפאה מאשר עסקים שלא הציעו אלטרנטיבה מקוונת. 

ומה בארצנו הקטנטונת?

הסגר הראשון בישראל הביא לירידה הרסנית של 90-95 אחוזים במספר מנויים חדשים ומחדשים במועדוני כושר. השוק נפגע בצורה חסרת תקדים, כשעד עכשו נסגרו באופן קבוע 5% מכלל עסקי הכושר בארץ.
כמובן שהיו מי שהצליחו לפתח הצעות ערך חדשות, כולל שיעורים ואימונים מקוונים, השכרת מכשירי כושר ועוד. דווקא לציוד כושר היתה נסיקה אדירה במכירות בתקופת הסגר שמשקפת מגמה של מעבר לפעילות גופנית ביתית שמצריכה רכישת ציוד ספורט אונליין. 

באופן מפתיע, נראה שיש דווקא מגמת ירידה בכמות הביטולים בישראל לאורך תקופת הסגר הראשון. לכך המחקר מציע שני הסברים: 

  • לקוחות שמתאמנים במועדוני כושר קטנים יותר חשים תחושת שייכות ואחריות לקהילה שלהם ורוצים לעזור להם לשרוד בתקופה מאתגרת זו 
  • יש לא מעט מועדוני כושר שכן הצליחו להסתגל במהירות והמשיכו להתאמן עם לקוחות באמצעות פורמט מקוון כזה או אחר 

שתי מגמות הפרידו בין הצלחה וכשלון בהתמודדות עם השלכות הקורונה בישראל: 

  1. עסקי כושר שהתבססו על שיעורים הצליחו הרבה יותר מחדרי כושר שאפשרו גישה לציוד כושר בלבד. 
  2. נוכחות מקוונת לפני הסגר ובמהלכו היתה חיונית ביותר בשמירה על מנויים ותזרים מזומנים. 

ומה מכאן? 3 המלצות בהתבסס על הנתונים שנאספו במחקר:

1. ניכרת מגמה עקבית של ירידה בביקושים לצריכת ספורט בחללי Indoor, גם אחרי הסגר הראשון. אחוז ניכר מהלקוחות מעדיף פתרונות מקוונים או מעבר, זמני או לא, לענפים אלטרנטיביים באוויר הפתוח כמו ריצה למשל, שנתפס כסיכון בריאותי נמוך יותר מאשר חדר כושר סגור.
ההמלצה: לצמצם ככל אפשר ההוצאות התקורה קבועות. 

2. ענף הכושר אימץ פתרונות דיגיטליים בצורה מרשימה בחודשים האחרונים, עם כמות אדירה של מכונים, מאמנים ומדריכי כושר שפיתחו מערך שירותים מקוונים ואפליקציות מבוססות ספורט שיאפשרו למתאמנים שלהם להתאמן ולתרגל בכל זמן ובכל מקום, גם מהבית באין ברירה. 
ההמלצה: מעבר לדיגיטל ויפה שעה אחת קודם. 

3. כדי להוביל את התחרות בתחום, הכרחי לפתח פתרונות חדשניים לשימור לקוחות ולייצר חווית צריכה מעולה שלא גורמת להם להרגיש שהם מתפשרים, להיפך. 
ההמלצה: בניית מודלים חדשים לאימונים 

זוהי תקופה מאתגרת ללא ספק, לענף הספורט ולהרבה מאוד ענפים אחרים שנפגעו קשות בשנה האחרונה. המפתח לצלוח אותה הוא להמשיך לעשות וליזום, להמשיך ולאמץ דרכים יצירתיות לשימור הלקוחות שלכם וליצירת אפיקי התקשרות או צריכה בדיגיטל שבין היתר גם יפתחו את האופציה להגיע לקהלים חדשים מעבר לטווח הלוקאלי הקרוב שלכם, ולנוע, כל הזמן לנוע ולייצר  תנועה בעסק כערך עליון.  

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

ניהול עסק, ניהול עסק מלמעלה, ניהול עסקים

ניהול עסק ≠ לעשות הכל בעסק

הרבה פעמים כשלקוחות מתחילים לעבוד איתי הם לא תמיד יודעים לנסח במדויק בשלב הראשוני מה הם רוצים ואיך זה צריך להיראות. בדרך כלל מדובר בחברות שכבר פועלות כמה שנים והם בשלב הצמיחה. הבעלים עבדו קשה מאוד להביא את העסק למקום שהוא נמצא בו כרגע, עם בסיס לקוחות שהולך אתם דרך

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה