Photo by Suzy Hazelwood from Pexels
Photo by Suzy Hazelwood from Pexels

מיתוג אישי או לא להיות.

פגשתי השבוע קולגה ותיקה שאני מאוד מעריכה, שביקשה לשכור את שירותי לגבש אסטרטגיית תוכן כדי להתחיל למתג את עצמה במסגרת מיזם עסקי שהיא מובילה. עזבי, אמרתי לה, אני אעזור לך בכיף, את כותבת מקסים ואשת מקצוע מעולה, רק צריך ללטש ולעשות פיין טיונינג במקומות הנכונים. לא, היא התעקשה. הפער בין מה שיושב לי בראש ומה שיוצא על הכתב גדול מדי ומצריך יותר מדי זמן ואנרגיות. יש לי איזה מחסום שם, וגם בואי, זה דמי רצינות. ושאלה, איך אצלך זה היה? איך פרצת את המחסום והתחלת למתג את עצמך ולשים את עצמך out there? 

איך אומר חנוך דאום? החיים זו תקופה קשה.

אני עוזרת ללא מעט חברות לגבש את אסטרטגיית התוכן שלהן. במובן מסוים זה יותר קל לביצוע כשמדובר בארגון, והתוכן נתפס פחות אישי ומחובר לבעלי החברה, יש הרבה פחות קושי רגשי שצריך לצלוח. אבל גם כשמדובר בעסק קטן או במהלך שנובע מרצון לבסס את עצמכם בתפקידי ניהול בכירים, צריך להתחיל מאיפשהו ואיך מישהו חכם בטח פעם אמר? זה אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל למתג את עצמכם ולנווט את המסלול המקצועי שלכם לאן שאתם רוצים, עקב לצד אגודל.

השקעה במיתוג שלכם לא תהיה אף פעם חפה מאתגרים, ועל אחת כמה וכמה בעסקי ה- B2B. איך יוצרים תוכן שלא מסריח מפרסומת? איך נמנעים מלספר עד כמה אתם טובים במה שאנחנו עושים אבל בכל זאת מוצאים את הדרך  להדגים את זה בין השורות כדי שהלקוחות הפוטנציאליים ירצו לעבוד אתכם? {גילוי נאות, זה מה שאני מנסה לעשות כרגע. איך הולך? :)}. איך יוצרים תוכן מקצועי שיתאים גם לקהל המקצועי שנמצא אצלכם ברשתות הנטוורקינג ואנחנו רוצים להרשים (AKA, קהל היעד שלכם), אבל גם למג׳וריטי של העוקבים שמה לעשות, לרוב אלה יהיו אנשים מהמעגל הראשוני והשניוני שלכם, שכל חטאם הוא שנקלעו לפיד שלכם והתוכן המקצועי שלכם פחות רלוונטי עבורם. מצד אחד אתם לא רוצים להספים, אבל מה לעשות שבשנים הראשונות של העסק, רוב ההפניות שלכם כנראה יגיעו מהפעילות בפרופילים הפרטיים והם, הם השגרירים? זה אתגר, ללא ספק.

חינוך אאוט, דוגמא אישית אין. 

כשזה מגיע לילדים הפרטיים שלי, אני פחות מאמינה בחינוך שכולל להגיד לילדים מה נכון ומה לא נכון (שממילא יניב פרצוף של די אמא, חפרת). אני יותר משתדלת לשמש להם דוגמא אישית בתקווה שיקחו מזה משהו. לא תמיד זה עובד כמובן, אבל אני רוצה לקוות שזה שהם רואים אותי משקיעה באימונים למשל, מאפשר להם להפנים ערכים של ספורט, של הרגלים בריאים, בלי להוסיף יותר מדי מילים. זה שהם רואים אותנו עושים את מה שצריך בשביל להגשים את החלומות שלנו, משמש להם השראה לצפות, לחלום, להעיז, לדרוש מעצמם. וזה טריגר מטורף שמתחזק לי את הדרייב לעשייה. 

כתיבה שיווקית, שהיא לא שיווקית, גם היא בלי הרבה מילים ישירות תדגים בין השורות את העשייה שלכם, את הזהות שלכם, את הראש שלכם, ותאפשר לאנשים להתחבר אליכם בגובה העיניים. 

השיווק כאן מרומז. זה שיווק שחושב על האדם שהולך לקרוא את הדברים ומה הוא עתיד להפיק מהקריאה. הוא לא שם אתכם, ואת הרצון שלכם להחתים לקוח נוסף בפרונט. 

נקודת המוצא: נעשה ונצליח.

כלומר, קודם כל עושים. אבל מתוך הבנה והשלמה עם העובדה שהתוצרים שלכם לא יהיה מושלמים מההתחלה ושהתוכן שאתם מייצרים ידוייק וילוטש תוך כדי תנועה. כך גם הזהות העסקית שלכם שתתגבש לאיטה, ועם הזמן, הניסוי והטעייה, תמצאו גם את נקודת החיבור לקהל היעד שלכם והמקום שאתם מצליחים להתחבר אליו ולדבר אתו באותה השפה. בפועל, זה אומר לייצר תוכן שאתם עומדים מאחוריו וחושבים שמשקף אתכם או תורם לכם, גם אם התגובות פושרות, או לא משיגות את המטרות שהצבתם. אתם המצפן של עצמכם, ואתם הולכים במסלול שקיבלתם החלטה ללכת בו בנחישות ובהתמדה, והתוצאות יגיעו, באחריות. 

מילה שלי, אתם תופתעו לגלות כמה אנשים יתעניינו במה שיש לכם להגיד, גם אם הם לא בהכרח יראו לכם את זה באופן ישיר על גבי התכנים שאתם מעלים. יש המון אנשים שמעדיפים לא להגיב, אבל אתם תגלו שהם קראו ויודעים בדיוק מה אתם עושים, והם גם פתאום יפנו אליכם חיבורים ולקוחות, בלי שבכלל היה לכם מושג שהם נחשפים לתכנים שלכם. הגולשים הדוממים, אתם יודעים מי אתם 🙂 

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

האמת היא גם אסטרטגיה שיווקית

הנטייה שלנו כשאנחנו משווקים את עצמנו היא לייפות את הדברים ולספר את מה שאחרים רוצים ומצפים לשמוע. אבל זו לא האמת, בדרך כלל, וזה גם לא משקף נאמנה את מי שאנחנו ומה שאנחנו עושים. אסטרטגית מיתוג אפקטיבית ואותנטית תשים דגש על מה שבאמת קיים, ומה שנכון, מתוך הנחה שזה גם מה שקהל היעד צריך ורוצה לשמוע, שאחרת ממילא לא יהיה כאן חיבור מוצלח.

קראו עוד »

אדיטי בלביר (Aditi Balbir), מייסדת V Resorts

מה בסוף צריך אדם? נוף להתבונן בו. זמן איכות עם אנשים אהובים, שקט ושלווה. זה גם מה שחשבה אדיטי בלביר שהקימה את  V Resorts, סטארט-אפ תוצרת הודו שמאתר נכסים רחבי ידיים באזורים מוחלשים ברחבי המדינה והופך אותם לאתרי נופש מניבים בשיתוף של הקהילה המקומית.  סיפור ההצלחה של בלביר הוא לא

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה