Photo by Matthew T Rader on Unsplash

פיתוח עסקי הוא המלך החדש

כתיבת בלוג זה מסע מעניין. בהתחלה האתגר הכי משמעותי הוא החשיפה עצמה, הלחיצה על כפתור השיתוף ששם אתכם out there. כשהשלב הזה עובר מגיעה המשוכה הבאה, והיא השמירה על העקביות. הפעם האתגר יושב על איך ממשיכים ללחוץ על כפתור השיתוף כל שבוע, כל חודש, כל פרק זמן שהחלטתם שהוא הנכון עבורכם.

אם בקונסיסטנטיות עסקינן, סת׳ גודין פה להזכיר לנו שלא בונים נכסים מניבים תוך לילה. במאמר ה- 6,000 (!) שלו, הוא מביא כדוגמא את אבי ראיין, שדורגה במקום ה-5 ברשימת 49 הגאונים הקריאייטיבים שמקדמים את עצמם באמצעות בלוג, והקפידה לצייר ציור חדש מדי יום במשך 8 שנים. ואת אייזק אסימוב שהוציא לאור 400 ספרים, ע״י כך שהקצה זמן מוגדר לכתיבה כל יום, כל יום. מחסומי כתיבה? גודין לא קונה. מבחינתו זה מיתוס, מחלה תרבותית, כשהכל מתחיל ונגמר בהתמדה ועקביות. 

אבל מה אם באמת צריך קיצור דרך? 

אני הראשונה לתמוך ביצירה של תוכן שיווקי כמו בלוג, שעובד עבורינו והופך לנכס מניב, אבל צריך לקחת בחשבון שיכולים לעבור חודשים ושנים לפני שתהיה לו השפעה משמעותית על העסק. בנייה של מוצר נהדר ליצירת שיווק מפה לאוזן היא כמובן חובה אבל זה גם תהליך שלוקח זמן. ומה אם פרסום תכנים באופן קבוע לא מתאים לאופי שלכם? או שהעסק צריך הכנסה מהירה ולא יכול לחכות לערך שמביא איתו נכס דיגיטלי כמו בלוג?

קמפיינים זה הדבר הראשון שקופץ כאלטרנטיבה מהירה, נכון? אבל לא בטוח שתמיד הרעיון הכי טוב הוא ׳לשכור׳ את תשומת הלב של קהל היעד שלכם בטווח קצר ע״י הפרעה. סקר שערך HubSpot מראה ש-95% מהאנשים לא אוהבים שמפריעים להם עם פרסומות לא רלוונטיות, וה- 5% הנותרים אפילו ממש שונאים את זה. אנשים חוסמים מודעות ברוב המכריע של הפעמים, או ע״י חסימה אקטיבית או ע״י ידי זה שהם פשוט מתעלמים מהם. 

אז מה כן? אם לבלוגים יכול לקחת חודשים או שנים להניב וקידום ממומן לא מניב את התוצאות הרצויות במקרים רבים, האם יש אלטרנטיבה לקדם את העסקים שלכם שלא מעצבנת אנשים ויכולה לייצר תוצאות מהירות? ובכן, כן.  

פיתוח עסקי, נעים מאוד. 

׳לא נשאר לנו כסף. שינינו את המודל העסקי ונותרו לנו 3 חודשים של מזומנים כדי להפוך את הדברים, אחרת היינו צריכים לסגור את השאלטר. היינו צריכים למצוא לקוחות, אבל אף אחד לא ידע מי אנחנו. תקציב שיווק? תעשה לי טובה׳. מיקאל צ׳ו, מייסד  CREW (החברה נמכרה מאז ל- Dribbble), הסביר בראיון איך פיתוח עסקי בתצורה של פרויקט הציל את הסטארט אפ שלהם. Dribble מייצרת חיבורים בין אנשים שיש להם פרויקט הזקוק לעבודה יצירתית איכותית למאגר מעצבים ומפתחים פרילנסרים. במהלך של ׳אין ברירה׳ הם החליטו למסור בחינם את כל התמונות הנוספות שלא השתמשו בהן שצילמו לצורך עיצוב האתר שלהם מחדש. שלוש שעות אח״כ הם השיקו את Unsplash, פרויקט צדדי שלא רק הציל את הסטארט אפ שלהם, אלא הפך למוצר עצמאי שמייצר 11 מיליון מבקרים בחודש ואחד מאתרי התמונות החינמיים היותר איכותיים שאני באופן אישי נעזרת בו כבר שנים וממליצה עליו בחום. שנאמר, אם זה טוב לניו יורק טיימס זה טוב גם לי. 

אבל רגע, האם אנחנו לא אמורים להתמקד בעיסוק בדבר אחד ולעשות אותו ממש ממש טוב? האם קידום של פרויקטים נוספים מעבר לעיסוק הליבה שלנו לא יסיח את דעתנו? אלה שאלות מצוינות, אבל השאלה החשובה יותר היא מה הערך הפוטנציאלי של סך הפעולות שאתם עושים לקידום העסק ואילו משאבים מוקצים לכך. כלומר, בהינתן שהמשאבים שלכם מוגבלים (זמן, קשב, תקציב שיווק, כח אדם), מבין החלופות לקידום העסקים שלכם, מה עתיד להניב לכם יותר ערך בטווח הקצר והארוך? האם השקה של פרויקט צדדי תיקח יותר או פחות זמן ומאמץ מכתיבת פוסטים בבלוג? איזו תוצאה היא תחזיר והאם האימפקט יהיה משמעותי יותר או פחות? 

תנו משהו יקר ערך כדי למכור משהו קשור. 

נקודה חשובה היא שעל מנת שהפרויקטים אכן יפתחו את העסק שלכם ויעצימו אותו, הם צריכים להתקשר לעסקי הליבה שלכם. ׳תנו משהו יקר ערך כדי למכור משהו קשור׳, אומר כלל הזהב לשיווק דיגיטלי של בריאן קלארק בתרגום חופשי שלי. 

אנשים הפסיקו לשלם תמורת מידע ומבקשים לשלם עבור משהו/מישהו שיניע אותם לממש את המידע הזה. המון מידע מונח ומונגש לפתחנו, מיליון קורסים דיגיטליים, וובינרים חינמיים, הדרכות, מה לא. מה שאנשים צריכים היום עם עומס המידע הזה, זה מישהו שמכבד את המידע ומניע אותם לממש אותו לתועלת שלהם.  

כלומר, הכוונה היא לא לייצר קיצור דרך שיוביל למכירה כמו וובינר מבוסס תוכן שיווקי שלא מקיים את ההבטחה שלו ורק עסוק בקידום של מנחה הוובינר, אלא ליצור ערך לאחרים ע״י יצירת כלים, אפליקציות, אתרים או תוכנה – ערך שקשור לעסקי הליבה שלנו שאנחנו בונים במקביל, בלי לאבד את המיקוד העיקרי שלנו.

איך יעבוד הסייקל? אם יש אנשים שאוהבים את מה שאתם יוצרים, הם בסופו של דבר יהיו פתוחים ללמוד עוד עליכם. הם יבדקו במה עוסק עסק הליבה שלכם, ואם נחזור לדוגמא של Unsplash, זה לא מפתיע שהאתר היווה את מקור ההפנייה מספר אחד לחברת האם Crew, עם קישור פשוט באתר שלהם, בתפריט הראשי. 

אז איך מתחילים לפתח את הפרויקט הבא? הכל בפוסט הבא. בינתיים, תגלגלו לכם בראש את השאלות הבאות:

  1. מה המוצר / שירות הליבה שלכם?
  2. עם איזה סוגים של בעיות מתמודדים האנשים שקונים את המוצר או השירותים שלכם? 

עד הפעם הבאה 🙂

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

מישל זטלין, (Michelle Zatlyn), מייסדת שותפה ב-Cloudflare

מישל זטלין היא מייסדת שותפה, נשיאה ו-COO של Cloudflare, אחת החברות המובילות בתחום התשתיות ואבטחת אתרי אינטרנט, תחום שלא מתאפיין בנציגות נשית בכירה בלשון המעטה. היא יושבת במועצת קרן המנהיגים הגלובליים של הפורום הכלכלי העולמי, הוכתרה ברשימת האנשים המצליחים מתחת לגיל 40 של Fortune והייתה חלק מהמפגש ה-7 של קבוצת

קראו עוד »

להישאר קריאייטיביים בזמן משבר

כשמסביב כל כך הרבה כאוס ואי ודאות, החוסן המנטלי שלנו, בעלי העסקים נמצא במבחן.  כדי להמשיך ולייצר צמיחה והתפתחות בעסק, קריטי לעשות עבודה על ה- mind set שלנו, ולייצר לעצמנו סביבה שעוזרת לנו להישאר חדים, יצרניים, קריאיטייבים ולא פחות חשוב, אופטימיים. עכשו אפילו יותר מתמיד. כי בסוף, חשוב לזכור, כל זה יעבור

קראו עוד »

רז קופרמן (Raz Kuperman), מייסד שותף ב-Matific

את מטיפיק (לשעבר עשר אצבעות) הכרתי בשנה שעברה בתקופת הסגרים, כשחיפשתי לילדים שלי תוכן לימודי שיגשר על הפערים שנוצרו בבית הספר ויקנה לי שקט כמובן. קיבלתי המלצות על משחק שנקרא הפיקסלונים. התכנים מעולים, חווית הלמידה משחקית ומצוינת, הילדים לאט לאט התמכרו, ולאם המתמחה בג׳ינגול מקצועי שלום.  אז, מטיפיק. החזון שלהם

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה