Credit: US Open Tennis Twitter page

ונוס וויליאמס, (Venus Williams), שותפה ב- Ellevest

ונוס וויליאמס עלתה לכותרות בגיל 10. בגיל 12 היא ניצחה בכל 63 המשחקים שהשתתפה בהם ובגיל 14 כבר הפכה למקצוענית. בין לבין היא אספה תארים, הון עתק, שינתה את הצורה שבה מתנהג טניס נשים וסללה את הדרך לדור ההמשך ובין היתר גם לאחותה הקטנה והאדירה לא פחות. חבטות פתיחה אימתניות מאפיינות את המשחק שלה, לצד אתלטיות יוצאת דופן והתקפה מתפרצת מכל מקום על המגרש. עם זאת, יריבותיה יעידו שהיא לעולם לא תחבוט לצד החלש שלהן, כי לא כך היא דרכה ולא כך היא רוצה לנצח. לצד קריירה מפוארת על המגרש היא המציאה את עצמה כמה וכמה פעמים כאייקון אופנה, מעצבת פנים ושותפה בחברת השקעות ותכנון פיננסי לנשים בלבד. זה הסיפור שלה.

*****

ונוס אבוני סטאר ויליאמס היא טניסאית אמריקאית שבשיאה דורגה במקום הראשון בעולם. היא התחילה לשחק טניס כבר בגיל 4 והתאמנה עם אחותה סרינה לאורך כל השנים. אחרי שעזבה את אקדמיית הטניס של ריק מאסי, החלה לשחק טניס מקצועני. הפריצה הגדולה שלה הגיעה ב- 1997, כשהעפילה לגמר אליפות ארצות הברית הפתוחה. 

לאורך הקריירה שלה ונוס זכתה בווימבלדון חמש פעמים והגיעה לגמר עוד ארבע פעמים. היא היתה חלק מכל יריבות חשובה בטניס בעשרים השנים האחרונות, אבל זה רק חלק קטן ממה שהופך אותה לווינרית. וויליאמס ידועה כמי ששינתה את הענף והראתה לדור ההמשך שגם את באה מהמקומות הכי אפלים ועניים באמריקה, את עדין יכולה להגיע הכי גבוה שיש ולשמור על הערכים והעקרונות שגדלת עליהם. 

היא הפכה למובילה במאבק הטניסאיות לשוויון בפרסים. בזכותה ווימבלדון התאימו את עצמם ליתר הטורנירים והשוו ב- 2007 את שווי הפרסים של הנשים והגברים. היא המשיכה לשחק טניס מקצועני גם אחרי שהתגלה שהיא סובלת ממחלה כרונית הגורמת לעייפות ותשישות. היא העזה לעמוד בדובאי מול חבורת שייחים מבולבלים בטקס שאמור להיות שיא הטורניר ולהעיד שהזכייה שלה לא שלמה כל עוד לא מאפשרים לשחר פאר לשחק. חלום אמריקאי. 

גירל פאואר בתחום הפייננס 

כמו ספורטאים רבים, וויליאמס הפכה לאשת עסקים שמתמחה בשירותי עיצוב פנים לבנקים, משרדים ובתי מלון בפלורידה והיא גם שותפה עם אחותה בדולפינריום במיאמי. לצד כל זה היא הפכה לשותפה בחברת Ellevest חברת השקעות וניהול פיננסי לנשים בלבד. הנה תמצית של אחד הראיונות איתה

בתור יזמית, איזו עצה היית נותנת לנשים אחרות שמתחילות עסק משלהן?
הכי חשוב זה לעשות מה שאתם אוהבים, כי להיות יזם זו חוויה מדהימה, אבל כנראה העבודה הכי גדולה שתעשו בחייכם. אתם הולכים לחבוש תשעה כובעים ואיתם לעשות מה שאתם רוצים. תחושת השליטה היא נפלאה, אבל אתם הולכים להיות מושקעים בזה ב- 200% אז חשוב להתחיל עם תשוקה. 

התמודדת מול שכר לא שוויוני ומגרשי משחק לא שוויוניים בספורט. האם התמודדת עם אי-שוויון או אתגרים מיוחדים בתור יזמית?

עדיין לא. אני חושבת שהיו לי אתגרים שונים כיזמית, לאו דווקא בגלל שאני אישה אלא בגלל שאני באה מהספורט והתיוג הזה מלווה אותי ובעיקר את האנשים שאני פוגשת בדרך. אם אני שחקנית טניס, אז אני מצופה לייצר בגדי טניס ולא ברור למה שארצה לעסוק בעיצוב פנים למשל. קשה לתפוס שאני גם מעצבת אופנה וגם מחזיקה בתחומי עניין שלא קשורים לספורט. היו לי ללא ספק הזדמנויות רבות לפתוח דלתות כי אני מפורסמת, אבל זה בכלל לא אומר שהעסקה תהיה שלי. הרבה פעמים חובת ההוכחה עלי היא הרבה יותר גדולה בגלל הנטייה של האנשים לשיפוטיות והצורך להכניס דברים שהם לא מבינים לקטגוריות. 

המשימה של Ellevest היא לסגור את פער ההשתכרות המגדרי. למה את מרגישה שזה חשוב ומה גרם לך להשקיע בהם? 

אני באופן אישי מצאתי את עצמי במצבים שמעולם לא חשבתי שאהיה בהם. גדלתי וחייתי חיים מאוד מוגנים. כל מה שעשיתי בילדותי זה ללכת לבית הספר, לשחק טניס, ללכת לכנסייה ולשחק עם אחיותיי. כשגדלתי נחשפתי לפערים בכל זירה שהיא: היחס השונה לנשים בזירה מהשופטים, מיריבים גברים ואפילו מנשים. כמובן זה בא לידי ביטוי גם בגובה השכר. הצטרפתי לאליווסט כי רציתי להיות חלק ממועדון ׳בנות׳ ולהטמיע בו את תפיסת העולם שלי ואת הידע והנסיון שאני מביאה איתי. לי היתה הזדמנות לעשות כל מה שאני רוצה כי ניצחתי במשחק שלי, אבל לכל אחת יש את המשחק שלה ואת המקום שלה לזרוח ולהביא את עצמה וזה קול שחשוב שייאמר בווליום מאוד מאוד גבוה בכל מקום. 

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

זה מה שלקחתי מבינג' של הסדרה המצוינת הטבח

אומרים שאנשים יכולים לצפות שעות בשני דברים: אש, ואנשים עובדים. הסדרה החכמה והרגישה 'הטבח', שהעונה הראשונה שלה  הסתיימה השבוע מדגימה את זה יפה, וממחישה עד כמה הצלחה היא מושג חמקמק וסובייקטיבי, גם כשאתה כביכול כבר על גג העולם. דרך הטבח החרוץ (גורי אלפי) שנמלט מקריירת הייטק היישר למטבח של 'הרברט

קראו עוד »

מלאני פרקינס, (Melanie Perkins), מייסדת Canva

יש סיבה שאסטרטגיית ה- Fake it till you make it עובדת. כולנו רוצים ללמוד איך לחיות יותר נכון, יותר מאוזן. איך להיראות טוב יותר בדרך, פחות להזיע.  הסיפור של מלאני פרקינס, מייסדת Canva, הוא בדיוק כזה – "too good to be true". הפלטפורמה נאמדת היום בכ-40 ביליון דולר, מתהדרת ב- 60

קראו עוד »

מה הסדרה נרקוס לימדה אותי על סטוריטלינג?

הקונוטציה הראשונה שעולה כשמדברים על קולומביה היא כנראה פבלו אסקובר, או גבריאל גרסיה מרקס או הבית של יפתח, אבל זה כבר לפוסט אחר. אסקובר היה אדם רע, אין על זה ויכוח. הוא היה סוחר סמים, הוא היה רוצח והעובדות מדברות בעד עצמן. עם זאת, הוא גם היה אבא מסור, בעל

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה