Credit: Bay Area Inno Website

סלין הליואה, (Celine Halioua), מייסדת Loyal

היא מאמינה שהזדקנות זו תופעה שצריכה לפוס מהעולם, או לפחות להפוך לתהליך פחות מטלטל וכואב. היא המייסדת והמנכ"לית של Loyal, סטרטאפ פורץ דרך שעובד עם בעלי כלבים ומדעני ההזדקנות המובילים בעולם כדי לפתח את הטיפולים הראשונים שאושרו על ידי ה-FDA ולשפר את רווחתם של הכלבים, להוביל לחיים טובים יותר וארוכים יותר. בהמשך היא מתכוונת ליישם את התובנות על בני האדם. היא גדלה, למדה ועבדה בשש מדינות שונות ועד היום לא בטוחה לאיזו מהן לקרוא בית. אה, והיא עוד לא בת 30. Celine Halioua, זה הסיפור שלה. 

*****

בקיץ לפני שהתחילה את התואר שלה במדעי המוח באוניברסיטת טקסס, התמחתה סלין הליואה במרפאה בגרמניה ועבדה עם חולים עם סרטן מוח הקשור לגיל. עם אחד מהם היה לה קשר חם וקרוב. הגרמנית שלה היתה רחוק ממצוינ, וגם האנגלית שלו, אבל מה שהדהים אותה זה טוב הלב שלו שלא נח לרגע, למרות העובדה שהוא היה שם כדי לדון באבחנה הסופית שלו. 

הליואה התקשתה לקבל את העובדה שאי אפשר לעשות שום דבר עבור המטופל הזה, וחוסר האונים הביא אותה לנסות לייצר תיקון: לא תרופה לסרטן, אלא הקץ להזדקנות עצמה. כבר בגיל 27 סומנה כמטאור עולה בתחום חדש יחסית של אנטי אייג׳ינג כשמטרתה היא לפעול נגד ההזדקנות, תופעה אותה היא מגדירה כסטייה מתפקוד ביולוגי מיטבי או במילים אחרות, כשהגוף הפיזי מפריע לדבר שאנחנו רוצים לעשות. 

הליואה היא יזמת ייחודית בנוף. חוקרת ביו-גרונטולוגיה (חקר הזקנה ותהליכי הזדקנות), מנכ"לית, בת דור ה-Z קלאסית שמרבה לשתף על העשייה שלה ברשתות החברתיות ובפורומים ציבוריים, על ההצלחות והכישלונות בדרך ולשמור על נגישות מאוד מאוד גבוהה בערוצים דיגיטליים שונים. אמה מרוקאית ואביה גרמני. היא נולדה בטקסס אבל למדה בשוודיה, גרמניה ובריטניה. היא נשרה מהדוקטורט שלה באוניברסיטת אוקספורד והחלה לעבוד עבור קרן לאריכות ימים The Longevity Fund. היא למדה מדעי המוח וננו-ביוטכנולוגיה באוניברסיטת טקסס באוסטין ובאוניברסיטת אופסלה בשבדיה ועבדה במעבדות לרפואה רגנרטיבית. את הסטארט אפ שלה, Loyal, היא השיקה ב- 2019, כדי לבחון באמצעותו מחדש את היכולת להאריך חיים, ובחרה להתחיל את המחקר עם חברם הטוב של בני האדם.

למצוא את הרגע הנכון שמגלם את הערך של סך כל הכישורים שלכם 

התזה של החברה היא לשפר את תוחלת הבריאות ותוחלת החיים של כלבים דרך מחקר של למעלה מ- 500 כלבים, וכך ללמוד יותר על האפשרות ליישם זאת גם על בני אדם. הליואה מסבירה שתוחלת החיים של כלב דומה לזו של האדם בשל הקרבה הפיזית. לכלבים יש גורמים סביבתיים משותפים לבני האדם, לפעמים הם אפילו חולקים את אותה תזונה ויכולים לפתח את אותן מחלות הנובעות מהזדקנות, כמו בעיות לב וסרטן.

ההזדמנות לפריצה של החברה הגיעה ברגע הנכון עבור הליואה שזיהתה את הצורך בשוק, הטכנולוגיה הביולוגית שלא מוצתה והאישור המיוחל לערוך מחקר קליני.  עד כה גייסה החברה 38 מיליון דולר בשני סבבים, 50% מנשים שבחרו להשקיע בחברה. בשנה האחרונה החברה חווה קפיצת גדילה, צוות של שלושה ל-30 אנשים כשהמימון יאפשר לחברה לבנות צוות ביולוגיה חישובית גדול יותר שיאפשר להתמקד במוצרים שלה: מוצר אחד שמטרתו להרחיב את תוחלת החיים של בעלי חיים מגזעים גדולים, אשר ידועים כבעלי תוחלת חיים קצרה יותר מאשר גזעים קטנים, ומוצר שני לשיפור התפקוד הקוגניטיבי.

#טיפ הזהב של הליואה: 3 שיעורים מהשנה הראשונה בסטארט אפ
(הראיון המלא בסוף הפוסט)    

  • בשנה הראשונה הפכנו מרעיון ופטנט לצוות של 12 אנשים, תרופה מובילה וראש שופע ידע וחוויות. זה נבע מהרבה החלטות קטנות ומורכבות, בעיקר סביב סוגיות של צוות ותרבות ארגונית. אחד הדברים הכי חשובים שעשיתי למען החברה זה לטעות. שבוע לפני הצגת ה- POC שלנו החלטתי להטיל ספק מחדש בכל ההנחות שעשינו במחקר. זה עיכב את לוחות הזמנים שלנו והפך את רוב העבודה הקודמת למיותרת, אבל זה גם הציל את המחקר והראה לצוות שחיפוש האמת הוא הדבר החשוב ביותר ואף אחד לא צריך לחשוש להגיד לי אם הוא רוצה לשנות משהו ברגע האחרון (כי עשיתי את זה בעצמי). זה סלל את הדרך להרבה ׳הצלות׳ נוספות של הרגע האחרון.

  • במערכות היחסים המשמעותיות בעסק, חשוב לוודא שהמוטיבציות של כולם על השולחן. שיעור קשה שלמדתי בדרך הוא שאני לא יכולה להניח אוטומטית שהמניעים של המשקיעים, היועצים והעובדים בחברה זהים לשלי. לא כולם מונעים מאותו הדרייב ורוצים את המוצרים בעולם מאותה סיבה שלי, וזה חשוב להבין ולקחת את הזמן כדי להבין ולהזדהות עם סדרי העדיפויות והדברים שחשובים להם ומדאיגים אותם. הרבה פעמים תגלו שהמוטיבציות שלהם משלימות, וזה יכול להיות הרבה יותר קל אפילו. 

  • הגבול בין אופטימיות לתמימות הוא דק. לעשות דברים חדשים זה קשה ומחייב אופטימיות שיש לכם איזושהי תובנה או יכולת ליבה שמסמנת שאתם יכולים להשיג את מה שאחרים יתקשו. אתם צריכים להיות אופטימיים כדי להצליח לגייס אחרים לרעיון שלכם, הרבה לפני שהוא באמת מוכח ומתוקף וזו תכונה חשובה לבנייה של חברה וליכולת לספר סיפור, אבל אין להתעלם מהחשיבות של קצת פרנואידיות טובה שבוחנת את כל מה שיכול להשתבש בדרך. זה קשה לאיזון. תהיו אופטימיים מדי ואתם תיפלו, פרנואידים מדי ולעולם לא תצליחו לקבל החלטה. במהלך השנה האחרונה הצלחתי לקרב את הנטייה הטבעית שלי לאופטימיות כמה סנטימטרים לכיוון הפרנואידיות, ואני חושבת שזה ישרת אותנו טוב יותר בשלב הבא של המסע שלנו. עבורי, החלק הכי קשה בזה היה להבין שהאיזון האופטימלי בין אופטימיות לריאליזם שונה בהתאם למצב; מה שעובד כשמתמודדים מול משקיעים לא עובד בגיוס, ושני המצבים הללו שונים באופן משמעותי מהאיזון שאתה צריך להחזיק בפנים באופן פרסונלי.

לכל השיעורים של הליואה מהשנה הראשונה של הסטארט אפ: https://bit.ly/3m9Uls3

שתפו את הפוסט:

בשביל זה אנחנו קמים בבוקר. כל בוקר. כאן מתאמים פגישת היכרות קצרה.

איך לספר סיפור טוב?

על החשיבות בסטוריטלינג לא צריך להרחיב. זו מיומנויות חשובה בכל סיטואציה שמזמנת שיחה על מי אתם ומה אתם עושים בחיים כדי לסיפור שלכם מקום, נפח ואופי ייחודי לכם. זה מצריך מכם לדעת לספר סיפור, ולהציג את עצמכם בצורה שמחמיאה לכם, שמבליטה את העיקר ועושה חשק לעוד.  יש הבדל גדול בין

קראו עוד »

לא מצאת את מה שחיפשת?

זה הזמן להירשם לניוזלטר שלנו
ולקבל את כל מה שמעניין בסטוריטלינג של מותגים מובילים בארץ ובעולם
אחת לשבוע ישירות לתיבת המייל, ארוז יפה יפה